Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο. Διαβάστε σχετικά την πολιτική απορρήτου. Για να απενεργοποιήσετε τα cookies, ρυθμίσετε κατάλληλα τον browser σας. Εάν συνεχίσετε τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε αυτούς τους όρους.
OK

Η Αμμουλιανή είναι ένα Ελληνικό νησί  που βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί  της Χαλκιδικής και έχει μήκος περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα έως 6 στο μέγιστο, ενώ το πλάτος της δεν ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα. Μόνο 630 περίπου άνθρωποι κατοικούν μόνιμα στο νησί, το οποίο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην Ουρανούπολη δηλαδή στο τελευταίο χωριό πριν την μοναστική κοινότητα του όρους Άθως, ενώ περιτριγυρίζεται από τα πολύ μικρότερα  και ακατοίκητα νησάκια Δρένια, Πέννα και Άρτεμις.

Το νησί της Αμμουλιανής  πριν κατοικηθεί το 1922  από Έλληνες  πρόσφυγες  που ήρθαν από τα νησιά της Προποντίδας της  Κωνσταντινούπολης,  ήταν Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το νησί είναι για τους μυημένους γνωστός τόπος  για την αλιεία φρέσκων ψαριών. Άλλωστε μετά τον τουρισμό, η αλιεία είναι η σημαντικότερη ενασχόληση των νησιωτών. 

Μεταξύ του Δυτικού Ακρωτηρίου ,που ονομάζεται  Κόκκινο και του Ανατολικού Ακρωτηρίου που ονομάζεται Τριγώνα, σχηματίζονται πολλοί μικροί όρμοι και όμορφες  αμμουδερές παραλίες. Υπάρχουν όμορφα καταλύματα που είναι διαθέσιμα ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στα δυτικά του νησιού υπάρχει η περίφημη παραλία Αλικές και στα ανατολικά η παραλία Γλαστρί.  Πολύ κοντά στην Αμμουλιανή βρίσκονται τα ακατοίκητα νησάκια: Γαϊδουρονήσια,  Δρένια, Πέννα και Άρτεμις τα οποία διαθέτουν πολύ όμορφες αμμουδερές παραλίες. Τόσο από την Αμμουλιανή, όσο και από την ενδοχώρα οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μηχανοκίνητες βάρκες και να πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές προς αυτά τα νησάκια.

Οι  πανέμορφες αμμώδεις παραλίες του νησιού είναι κατάλληλες για καταδύσεις. Επειδή μεταξύ των παραλιών υπάρχουν πανέμορφοι, ακανόνιστοι σχηματισμοί βράχων που εκτείνονται πολύ βαθειά μέσα στο Αιγαίο.

Το κοντινότερο αεροδρόμιο που είναι το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη είναι προσβάσιμη σε 100 λεπτά περίπου. Η μετάβαση μπορεί να επιτευχθεί με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή με τη βοήθεια τουριστικών πρακτόρων.

Οι επισκέπτες της Αμμουλιανής έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν  τα παγκοσμίως γνωστά μοναστήρια που είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του όρους Άθως.

Ιστορία, πολιτισμός και διακοπές γεμάτες χαρά και ευχαρίστηση η Αμμουλιανή  υπόσχεται σε όλους τους επισκέπτες της.  Εδώ, σε ένα νησί με θερμούς και φιλόξενους ανθρώπους  ετοιμαστείτε να ζήσετε διακοπές που θα καλύψουν τις όλες τις ανάγκες σας 

Αμμουλιανή 360° Tour

Μερικές φωτογραφίες από το νησί μας